Čelične konstrukcije – Hale – Hangari

   Stečenim iskustvom na području proizvodnje i montaže čeličnih konstrukcija, IM-Metal 023 u svojoj ponudi nudi široku paletu usluga vezanih uz montažu i proizvodnju čeličnih konstrukcija hala prilagođenih željama naručitelja. Montažom novih i nadogradnjom postojećih proizvodnih prostora, osiguravamo prostor statičke stabilnosti te ga oblikujemo prema specifičnim potrebama naručitelja pri čemu garantujemo kvalitet i izgled na visokom nivou.

   U slučaju potrebe za čeličnom konstrukcijom specifične namene, IM-Metal 023 vam stoji na raspolaganju da svojim prijedlozima i idejama pomogne u konstruisanju i vizualizaciji čelične konstrukcije prema vašoj želji.U mogućnosti smo proizvesti i montirati razne oblike i dimenzije za posebne namene te nudimo rešenja koja uključuju metalne konstrukcije u kombinaciji sa drugim materijalima.

Zašto čelične konstrukcije?

   Čelik je moderan, pouzdan i ekološki materijal pogodan za gradnju. Daje veliku slobodu arhitektama i projektantima kako bi se što više približili Vašim potrebama i željama. Odlikuje ga elegancija, jednostavnost i izdržljivost. Pogodan je za sve vrste nadogradnji i kombinacija materijala.

Glavne prednosti čelične konstrukcije su:

• moguća potpuna radionička izrada konstrukcije te samim tim montaža gotovih delova,
• brza ekološka izgradnja objekta s minimalnim narušavanjem okoline,
• suva gradnja i manje temelja,
• laka adaptacija na postojeće stanje (prilagođavanje novoj funkciji),
• lako održavanje i dug vek trajanja,
• mogućnost demontaže i premeštanja,
• laka mogućnost naknadne nadogradnje,
• mogućnost kombinovanja različitih materijala…

 

Vrste glavnih nosača čeličnih konstrukcija:

resetkasta-celicna-konstrukcija
Rešetkasta čelična konstrukcija
celicna-konstrukcija-puni-profil
Čelična konstrukcija- puni profili

Zaštita metalnih čeličnih konstrukcija

Pravilno početno izvršenje zaštite od korozije je presudni faktor veka trajanja konstrukcije. Koroziju metalnih konstrukcija uzrokuju voda i oksidacijska sredstva. Kiseonik iz atmosfere ima glavni uticaj, prema tome pri odsutnosti kiseonika nema ni korozije. Korozija na metalnim konstrukcijama razvija se već vlažnim površinskim slojem na metalu. Do korozije dolazi tek kada se taj sloj ošteti.

Pri izvođenju zaštite potrebno je naneti zaštitne slojeve premaza. Zavisno od temperaturnih prilika kao i drugih činioca, određuje se zaštitni premazni sloj i vrsta zaštite.